Balustrade si scari metalice in Chisinau

Acestea pot fi scurte și lungi, stilate și funcționale. Fără ele nu îți poți imagina nici măcar o casă cu două etaje, nemaivorbind de clădirile înalte. Bineînțeles că este vorba despre scari metalice.
Dar nu este totul atât de simplu. În funcție de dimensiuni, preferințele clientului și designul încăperii, o scara din metal poate fi de diferite forme și tipuri:

Scari metalice cu vang

scari metalice in Chisinau cu vangVangurile sunt elemente specifice construcției scari metalice, sau stâlpii pe care se fixează treptele scării.
Astfel de construcții portante se folosesc pentru fixarea durabilă a scării.
Anume de aceea la montarea vangurilor cu cremaliera în sus, de partea laterală a scării, vizibile rămân doar capetele treptelor.
Cele mai populare modele de scari metalice in Chisinau sunt cele cu un singur vang.
O astfel de scară se evidențiază nu doar prin aspectul său extraordinar, ci și prin siguranța oferită. Pe lângă aceasta, o scară de așa gen oferă un spectru larg de soluții stilistice și de design. 

Scari metalice spinale

scari metalice spinale in Chisinau Carcasa scărilor spinale. După cum se înțelege din denumire, carcasele scărilor spinale seamănă cu coloana vertebrală a unei creaturi bizare.
Principiul construcției unor astfel de scari din metal este destul de asemănător – fiecare element nou al scării este montat în elementul precedent, permițându-vă astfel să creați forme destul de întortocheate.
În principiu, scara metalica spinală este foarte asemănătoare cu sora ei – scara cu vang. Doar că există o diferență considerabilă, care constă în faptul că fiecare treaptă a scării spinale poate fi întoarsă sub orice unghi. 

Scari metalice cu bolțuri

scari metalice in Chisinau cu bolturiScari metalice cu bolțuri sunt, în principiu, asemănător cu scările cu trepte în consolă și arată foarte ușoare. Însă în acest caz sarcina de bază revine treptelor și bolțurilor.
În pofida aspectului lejer al scării, aceasta oferă siguranță maximă și este simplă de folosit. În plus, în caz de necesitate treptele unei scari metalice cu bolțuri pot fi reparate fără a demonta întreaga construcție, fapt care constituie un avantaj imens. 

Scară cu trepte în consolă

scari metalice in Chisinau cu trepte in consola Scari metalice cu trepte în consolă sunt cel mai modern și îndrăzneț tip de scări in Moldova.
Principala deosebire a scărilor cu trepte în consolă este lipsa completă a unei părți structurale portante. Fiecare treaptă este montată separat în perete.
Scari din metal cu trepte în consolă se combină perfect cu un mediu minimalist, însă există și exemple de o simbioză excelentă și într-un cadru mai tradițional.
Principalul avantaj al unor astfel de scări este crearea unei senzații de ușurință și imponderabilitate. La un moment dat ai chiar impresia că mergi prin aer.
Deseori scările cu trepte în consolă nu au balustrade, însă dorința clientului este lege, așa că poate fi găsită o soluție și în acest sens.

Scară în spirală

scari metalice in Chisinau in spiaralaO particularitate a scari metalice în spirală este forma triunghiulară a treptelor. Construcția acestora este ceva mai complexă, dar și avantajele sunt pe măsură.

O astfel de scară nu ocupă prea mult din spațiul util al încăperii. Pe lângă aceasta, o scară în spirală poate completa absolut orice interior, integrându-se în mod ideal în designul camerei. 

Balustarde metalice

Oricine se teme de înălțime a avut cel puțin o dată în viață problema scărilor fără balustrada.

balustarde metalice in ChisinauBalustarde metalice sunt elemente atât de logice și de obișnuite ale vieții noastre de zi cu zi, încât este dificil să ne imaginăm cum ar fi să nu existe.
Balustarde metalice calitative bucură ochii oricărui estet, prin originalitatea și eleganța lor. Alte avantaje importante sunt durabilitatea, rezistența la umezeală și la schimbările bruște de temperatură. Iar dacă mai sunt și acoperite cu un strat anticorosiv și unul de vopsea, atunci poți crește considerabil durata de viață a acestora și îmbunătăți aspectul lor. La compania Prometal di Chisinau puteti comanda scari si balustrade metalice de orice fel la prețuri avantajoase.