Sere metalice in Chisinau

sere metalice in ChisinauAtunci când este vorba despre sere, trebuie să înțelegem specificul acestora. Spre deosebire de orice alte construcții, acoperișul și pereții serelor trebuie să permită trecerea unei cantități maxime de căldură solară și lumină și să protejeze, în același timp, plantele de astfel de fenomene meteorologice, precum grindina, vântul puternic și gerul. Astfel apare o întrebare: cine își asumă un astfel de proiect, ținând cont de particularitățile construcțiilor deja existente?
Compania Prometal din Chisinau poate face față, ca nimeni altcineva, unor sarcini din cele mai complexe. Și asta indifferent că este vorba despre o construcție funcțională sau despre o minune a ingineriei.

 

Sere aparte sau construită la perete

sere metalice in ChisinauO seră aparte arată mai completă și mai independentă, fapt care influențează, în rezultat, modul de percepere a aspectului acesteia. Însă nu este totul atât de simplu, pentru că sera construită lângă un perete are un avantaj considerabil. Dacă aceasta este construită la peretele casei, atunci o poți încălzi de la sistemul centralizat.
Astfel vei păstra recolta și vei menține o temperatură constantă chiar și pe cele mai aspre geruri, iar asta, după cum știu grădinarii cu experiență, este uneori mai important chiar decât aspectul exterior și costurile de construcție și exploatare.

 

Sere olandeze

sere metalice in ChisinauPrincipala deosebire sunt pereții ușor înclinați, care fac posibilă trecerea unei cantități mai mari de lumină și, în general, stabilizează construcția. Acest lucru este foarte comod pentru plantele de înălțime mică. Cu toate acestea, există și dezavantaje. Astfel, sticluirea unei astfel de sere va fi mai scumpă, iar suporturile pentru plantele înalte vor fi dificil de plasat într-o astfel de încăpere.

De regulă o fundație are formă dreptunghiulară, dar nu și în acest caz. În funcție de preferințele clientului, sera poate avea chiar și șase colțuri și acoperiș rotunjit. Acesta este cel mai original și atractiv, dar și cel mai complex și scump tip de construcție a unei sere metalice.

 

Sere cu acoperiș drept sau curbat cu o pantă sau două

sere metalice in ChisinauPantele acoperișului curbat sunt semi-rotunde, de aceea arată într-un mod neobișnuit și permit într-o măsură mai mare pătrunderea luminii. La rândul său, acoperișul drept este mai ieftin și arată mai conservator.
Sere cu două pante. Acoperișul acesteia are formă triunghiulară și, în general, aceasta seamănă cu o căsuță clasică desenată de copii. Este cel mai simplu, dar și fiabil tip de seră, testat în timp de mai multe generații.
Sere cu o pantă. Este o construcție separată sau lipită de un perete. Nu este greu să-ți dai seama din denumire că acoperișul are o singură pantă, care poate fi sticluită sau făcută din policarbonat, dreaptă sau curbată.

 

Bineînțeles că să iei o decizie imediată în acest sens nu este deloc ușor, însă pentru aceasta există specialiștii companiei Prometal din Chisinau, care o să vă ajute să alegeți și să proiectați sera metalica visurilor Dvs., care să vă îndreptățească toate speranțele în acest sens.